De Vliet

Op zoek naar de geschiedenis van een kotter

    Vragen

 

Start

Papierwerk

Zoektocht

Scheepsgegevens

Motoren

Tekening

Verbouwing

Oude Foto's

Recente Foto's

Links

Contact

 

          

       

       

De boot is gebouwd in 1917 bij scheepswerf Heinrich Brand in Oldenburg, Duitsland. Op 28 januari 1918 is ze als HENNY tewatergelaten. Opdrachtgeven was de heer Martin Deharde uit Hammelwarde aan de Unterweser. Hij viste er mee van 1918 tot hij de boot in 1926 verkocht aan Frans Habich van Borkum.

Zijn er nog foto's of papieren van de boot uit die tijd dat zij viste, hoe zag de boot er toen uit, wat stond er voor motor in?

 

Frans Habich verkoopt de boot in 1927 aan het Domanenrentambt (de Duitse equivalent van Rijkswaterstaat) in de plaats Norden  Die laten in 1936 de nieuwe Deutz 2 cilinder 36 pk dieselmotor inbouwen.

Zijn er nog foto's of papieren van de boot uit die tijd dat de boot is gebruikt bij de aanleg van kanalen en polders in noord Duitsland? Wie hebben met haar gewerkt?

 

In 1952 verkopen zij het scheepje aan de gebroeders Vos uit Groningen. Zij gebruiken haar als sleepboot en brengen de sleepboothek aan. De boot was daardoor circa 50 cm langer geworden. Zij geven haar de naam GERIHAL. In 1957 en 1958 komt de GERIHAL met schipper Vos voor in de Scheepsberichten en Scheepstijdingen, zij vaart dan in Duitsland, bij Lobith en op de IJssel. Hoewel de boot toen in eigendom was van de curator heer mr. van Meer woonachtig in Harderwijk. Ze zou lang in de haven van Harderwijk hebben gelegen.

Wie heeft haar toen gezien, zijn er nog sleepcontracten, foto's of grensovergangsdocumenten uit die periode?

 

Mr. van Meer verkocht de boot in 1959 aan de heer F. Duiker uit Beverwijk die haar in 1966 doorverkocht aan de heer J.G. Voorbij ook uit Beverwijk. De boot heet dan ARJEN.

Zijn er nog foto's of papieren van de boot uit die tijd?